Jong Oranje legt het af tegen Jong Engeland

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Jong Oranje heeft dinsdag in Alkmaar met 1-0 verloren van Jong Engeland. Justin Hoyte maakte in de elfde minuut na een fout van doelman Boy Waterman het enige doelpunt van de wedstrijd. Robert Schilder sleepte in de blessuretijd van de oefeninterland nog bijna een gelijkspel uit het vuur, maar miste alleen voor de keeper een grote kans.

Beide teams gingen na het beginsignaal meteen op zoek naar een snelle openingstreffer. David Nugent kwam daar namens de Engelsen het dichtste bij in de buurt. Niet veel later sloeg het team van trainer Sammy Lee alsnog toe. Daarvoor kreeg het wel de hulp van Waterman. De doelman schoot een terugspeelbal van Frank van der Struijk tegen Hoyte op, waarna de speler van Arsenal weinig moeite had om de score te openen.

Nederland liet zich niet van de wijs brengen en kreeg enkele kansen op de gelijkmaker. Julian Jenner was er met een schot in het zijnet het dichtste bij. In de tweede helft, met Milano Koenders en Kemy Augustien als vervangers voor Van der Struijk en Rick Kruys, namen de mogelijkheden af. De Engelsen kregen steeds meer grip op de wedstrijd. Waterman maakte met enkele goede reddingen zijn fout uit de eerste helft goed en voorkwam een grotere achterstand voor Jong Oranje.

In blessuretijd kwam Jong Oranje toch nog dicht bij de gelijkmaker. Schilder kreeg een uitgelezen mogelijkheid, maar de speler van Heracles Almelo schoot de bal net voorlangs.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop