Jong Oranje niet voorbij Noorwegen

Geplaatst op 06 september 2008, 06:25 uur

Jong Oranje heeft zich nog niet kunnen plaatsen voor de play-offs voor het EK van volgend jaar in Zweden. In Kerkrade kwam de ploeg van Foppe de Haan niet verder dan 1-1 tegen Jong Noorwegen. Tegen de Noren had Jong Oranje de hele wedstrijd niets te vrezen, maar zorgde een goal vlak voor tijd voor een gelijkspel. De jeugdinternationals hebben dinsdag aan een gelijkspel bij Zwitserland genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs.

In de eerste helft waren de mogelijkheden voor Nederland op een hand te tellen. De Guzman was het dichtst bij een treffer, maar zijn lob werd door doelman Andreas Lie onder de lat weggetikt. Even later kopte Siem de Jong rakelings over na een goede actie van Erik Pieters. Op die mogelijkheden na lag het tempo te laag om de Noorse muur te slechten.

Na rust opende De Guzman de score met een vrije trap. Lie kreeg zijn vingertoppen nog wel tegen de bal, maar kon een treffer niet voorkomen. Na de voorsprong zakte het tempo bij Jong Oranje weer, waardoor er voor de fans in Kerkrade weinig te genieten viel. Vlak voor tijd ging de zege aan de neus van Jong Oranje voorbij door een treffer van Arnar Forsund.

Novum Nieuws

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur