Jong Oranje zonder Afellay en Sno naar EK

Geplaatst op 10 mei 2007, 10:27 uur

Ibrahim Afellay en Evander Sno maken geen deel uit van de voorlopige selectie van Jong Oranje voor het Europees kampioenschap voor spelers jonger dan 21 jaar. De middenvelder van PSV kampt met een enkelblessure en de speler van Celtic heeft te veel last van zijn knie. Eerder haakten Stijn Schaars (AZ) en doelman Piet Velthuizen (Vitesse) al geblesseerd af.

In de voorlopige selectie zijn Ajax, AZ en Feyenoord met elk vier spelers het best vertegenwoordigd. Op de lijst staan dertig spelers, van wie er voor het eind van de maand zeven worden geschrapt. De definitieve spelerslijst moet uiterlijk 30 mei bij de Uefa bekend zijn.

De selectie van Jong Oranje komt 20 mei in Doorwerth samen voor het eerste deel van de voorbereiding op het EK in eigen land. Het toernooi vindt plaats van 10 tot en met 23 juni. De speelsteden zijn Arnhem, Groningen, Heerenveen en Nijmegen. Vorig jaar veroverde Jong Oranje in Portugal nog de Europese titel.

Voorlopige EK-selectie Jong Oranje:

Doel: Agil Etemadi (sc Heerenveen), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax) en Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Milano Koenders (RKC Waalwijk), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Erik Pieters (FC Utrecht), Frank van der Struijk (Willem II), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Ron Vlaar (Feyenoord) en Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Isma

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur