Klaas-Jan Huntelaar in de basis

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Klaas-Jan Huntelaar speelt vanavond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland in de basis. De jonge spits van Ajax krijgt van Marco van Basten de kans zich te bewijzen in het Nederlands elftal.

„Het zou zeer logisch zijn dat hij begint“, aldus de bondscoach. „En als hij speelt, vind ik hem op dit moment op die positie beter dan Dirk Kuijt.“ Het oefenduel tegen de Ieren maakt deel uit van de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, die over twee weken plaatsvindt. Vier dagen later volgt een thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland.

Bij Ierland ontbreken vanavond liefst acht potentiële basisspelers. Damian Duff was gisteren de laatste afvaller in de selectie van de Ieren. Eerder zegden Harte, Robbie Keane, Dunne, Lee, Dixon, Given en Ireland al af. Bovendien werd de voorbereiding van Ierland verstoord door de bedreiging van bondscoach Steve Staunton. Een dertigjarige man kwam bij het spelershotel op hem af met eengetrokken pistool. Later bleek het om een speelgoedgeweer te gaan. De man is inmiddels opgepakt.

Vermoedelijke opstelling: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en De Cler; Landzaat, Van der Vaart en Schaars; Van Persie, Huntelaar en Robben.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur