Kluivert baalt van Van Basten

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Tegenover het blad Elsevier heeft Patrick Kluivert zijn ongenoegen geuit over Marco van Basten. Volgens de aanvaller van Valencia en tevens topscorer aller tijden van Oranje is het gedrag van de bondscoach storend. Hij benadrukt dat als hij opgeroepen zou worden niet af zal zeggen, maar dat er al wel een kink in de kabel zit.

“Het steekt me dat ik in twee jaar niet eens een telefoontje van hem heb ontvangen,” aldus de aanvaller. Kluivert zou door Van Basten niet meer geselecteerd worden door het filmsterrengedrag wat hij uitstraalt. Maar zijn weinige speelminuten in de laatste seizoenen zijn natuurlijk ook niet de ideale situatie om hem te selecteren.

“Ik kamp al meer dan een jaar met allerlei blessures en ben nauwelijks aan spelen toegekomen. Maar het is toch raar dat de topscorer aller tijden van Oranje in twee jaar tijd helemaal niets van de bondscoach heeft vernomen. Nog geen belletje over hoe het met mijn revalidatie gaat. Ook tijdens de periode bij Newcastle niet. Van Basten wil niets over me weten. Nee, erg sociaal kan ik het niet noemen.”

Ook over het niet-selecteren van Seedorf en Davids heeft hij zijn twijfels. “Clarence heeft bij AC Milan een superseizoen gedraaid. Zijn ervaring is van onschatbare waarde. En die van Edgar Davids ook natuurlijk. Wat precies de achterliggende gedachte is weet ik niet, maar hier klopt iets niet. De kabel? Dat is altijd een onzinverhaal geweest. Een opgeklopt geintje van de heren Barend & Van Dorp.”

“Guus Hiddink, dat was pas een toptrainer. Tactisch fenomenaal en gezegend met een enorme mensenkennis. Daarom was het WK in Frankrijk ons beste toernooi in jaren. Ook Louis van Gaal heb ik hoog zitten. Maar na mijn ervaringen met Dick Advocaat en Marco van Basten heb ik een nare smaak in de mond.”

“Of ik ooit nog voor Oranje uitkom? Het blijft een grote eer. Ik zal nooit afzeggen. Bovendien voel ik me goed. Ik wil nog drie jaar doorgaan,” antwoordt Kluivert strijdvaardig.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur