KNVB stelt rookverbod in bij wedstrijden

Geplaatst op 29 juli 2008, 29:25 uur

De KNVB gaat met per directe ingang een rookverbod instellen voor alle mensen op de tribunes en stadion bij eigen georganiseerde wedstrijden zoals van het Nederlands elftal, Jong Oranje en nationale jeugdteams en de KNVB bekerfinale in de Rotterdamse Kuip.

Directeur Henk Kesler legt uit “Als sportbond vinden wij het rookverbod in openbare ruimte een goede zaak. Sporten doen we voor de topprestaties, voor ons plezier en ook voor ons gezondheid. Roken past daar niet bij”.

De eerste wedstrijd waar het rookverbod zal gelden is de Johan Cruijff schaal. Die wedstrijd tussen PSV en Feyenoord zal op 23 augustus in de Amsterdam ArenA het stadion geheel rookvrij zijn.

Voortaan mag in de Amsterdam ArenA en het Gelredome in Arnhem geen enkele sigaret worden opgestoken. Beide hebben en open dak, maar zelfs als dat open is blijven de onderkomens geheel rookvrij.

Komend seizoen kunnen voetbalfans nog wel in andere voetbalstadions worden gerookt. Een aantal clubs hebben weliswaar sommige vakken rookvrij verklaard, maar voert nog geen algemeen rookverbod door.

De kans is groot dat na het seizoen wel in ieder stadion een rookverbod komt. Diverse clubs hebben al bij de Eredivisie CV aangeklopt of er niet gewerkt moet worden aan

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur