KNVB wil hooligans weren bij WK

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bijna duizend voetbalfans mogen deze zomer niet naar wedstrijden van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Het gaat om supporters die zich de afgelopen jaren hebben misdragen bij voetbalwedstrijden in Nederland en daarom een stadionverbod hebben. De KNVB geeft hun namen aan de Duitse politie door. Dit meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.

Een team van achttien Nederlandse politiemedewerkers is bij de wedstrijden van Oranje aanwezig om haar Duitse collega's te assisteren bij het weren van de Nederlanders. De fans met een stadionverbod mogen wel naar Duitsland komen. Volgens de coördinator van de Nederlandse politieploeg in Duitsland worden deze fans niet aangehouden als ze zich niet misdragen. Mensen met een stadionverbod die toch naar een wedstrijd proberen te gaan, worden volgens de WK-organisatie opgepakt en vervolgd

Het is mogelijk dat het aantal mensen met een WK-verbod nog wordt uitgebreid in verband met de arrestatie van ongeveer achthonderd mensen bij de wedstrijd Feyenoord-Ajax.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur