Leeuwenhose van Bavaria mag in stadion

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Mensen die een zogeheten leeuwenhose van Bavaria hebben gekocht, mogen daarmee gewoon een stadion in. Dat heeft de rechtbank van Utrecht geoordeeld.

Bavaria mag voorafgaand aan een wedstrijd niet het oranje lederhose-broekje uitdelen in een straal van 10 kilometer rondom een stadion. De KNVB zegt tevreden te zijn met de uitspraak.

Bierbrouwer Bavaria had een kort geding aangespannen tegen voetbalbond KNVB, omdat deze het broekje weerde uit het stadion bij een oefeninterland afgelopen zaterdag. De leeuwenhosen werden vervolgens vernietigd. Heineken is de hoofdsponsor van de KNVB. Die bierbrouwer betaalt miljoenen voor het sponsorcontract en ziet vervolgens de verkapte reclame-uitingen van concurrent Bavaria in het stadion.

Nike vs Adidas
Bavaria vindt dat argument onterecht. De brouwer wijst er op dat Nike hoofdsponsor is van het Nederlands elftal, maar dat merkkleding van concurrent Adidas ook niet wordt geweerd uit stadions.

Hoger beroep
Bavaria stuurt een schadeclaim naar de KNVB voor het vernietigen van de leeuwenhosen. Ook gaat het in beroep tegen de uitspraak. Bavaria vindt het ‘belachelijk’ dat de KNVB in een straal van 10 kilometer rondom het stadion voor eigen rechter mag spelen. De brouwer wijst er op dat ze een vergunning had voor het uitdelen van de broekjes.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop