Marco van Basten reageert op kritiek Van der Sar

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten heeft vandaag gereageerd op de uitlatingen die Edwin van der Sar deed na aanleiding van het passeren van Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy voor het duel van vanavond tegen Ierland. De doelman liet gister optekenen in verschillende bladen dat hij het niet eens was met het selectiebeleid van van Basten. De 35-jarige sluitpost kon niet begrijpen dat Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy zomaar gepasseerd kunnen worden. Inmiddels heeft er ook een gesprek tussen de bondscoach en de aanvoerder van het Nederlands elftal plaatsgevonden.

''Hij heeft het inderdaad kenbaar gemaakt en we hebben erover gesproken. We hebben naar hem geluisterd. Maar wij hebben de eindverantwoordelijkheid. We vinden het gevoel van een groep en van een speler ook belangrijk en zijn blij dat hij goed heeft meegedacht. Maar uiteindelijk is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Wij kiezen op basis van voetbal en blijven dat ook doen',' aldus de bondscoach.

Daarna gaf van Basten toe dat hij na het uitvallen van Wesley Sneijder, zijn vrouw staat op het punt om te bevallen van hun eerste kindje, wel erover nagedacht heeft om van Bommel op te roepen. "We hebben overlegd maar het leek ons niet het juiste moment. Valt Sneijder weg, dan zoek je op de reservelijst naar eenzelfde type speler. Op die lijst staan Boateng, Van Bommel en Maduro die hun eigen verhaal hebben. We willen nu Theo Janssen aan het werk zien." aldus de bondscoach.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop