Marco van Basten roept vervanger op

Geplaatst op 31 mei 2008, 31:56 uur

Marco van Basten zal zo goed als zeker een vervanger oproepen voor de plaats van de ernstige geblesseerde Ryan Babel. Die scheurde zaterdagmiddag zijn enkelbanden tijdens de training in Hoenderloo.

Welke speler dat zal worden is nog niet helemaal duidelijk, maar de kans is groot dat Van Basten een speler uit de 29 afgevallen spelers van de voorlopige selectie zal oproepen.

Hoewel er een aanvaller is weg gevallen zal Van Basten niet persee een aanvaller oproepen. Dit kan ook een middenvelder of een verdediger zijn.
Het meest logische zou zijn dat Denny Landzaat of Khald Bouhlarouz alsnog mee mag naar het EK voetbal omdat hij de laatste afvaller was van de voorlopige selectie.

De bondscoach gaf op de persconferentie aan dat de keuze van beide spelers in ieder geval zeker tot de mogelijkheden behoort.

Van Basten en zijn staf zullen zaterdagavond bespreken wie in aanmerking komt voor de opengevallen plek in de selectie. Met de eerder afgevallen spelers zijn afspraken gemaakt dat ze bereikbaar zijn.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur