Marco van Basten selecteert Van Bommel en van Nistelrooy niet

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Marco van Basten heeft Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij niet opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland, volgende week woensdag. De bondscoach wil in principe niet verder met de twee en geeft andere spelers de komende tijd het vertrouwen.

Klaas-Jan Huntelaar zit wel bij de spelersgroep. Hij viel voor het wereldkampioenschap af. Verdedigers Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst doen tegen de Ieren niet mee omdat ze respectievelijk geblesseerd en geschorst zijn.
Van Basten zei vrijdag dat hij de kans klein acht dat Van Bommel en Van Nistelrooij nog terugkeren in de selectie van Oranje. ,,Op dit moment vinden wij deze spelers beter. We willen met deze groep doorgaan omdat we in deze spelers meer vertrouwen hebben.''
De bondscoach heeft Ajax-keeper Maarten Stekelenburg ook gepasseerd. Van Basten heeft meer vertrouwen in het duo Edwin van der Sar en Henk Timmer.
Van Nistelrooij en Van Bommel zijn niet de eerste ,,grote'' namen waar Van Basten een streep doorheen haalt. Eerder nam de bondscoach al afscheid van Davids, Seedorf en Makaay. In de 18-koppige spelersgroep ontbreken in vergelijking met het WK verder Stekelenburg, Kromkamp, Babel, Maduro en de inmiddels gestopte Cocu.
Selectie: Van der Sar, Timmer; Ooijer, Mathijsen, Heitinga, Emanuelson, De Cler en Jaliens; Landzaat, Sneijder, Van der Vaart, De Jong en Schaars; Huntelaar, Robben, Van Persie, Kuijt en Vennegoor of Hesselink.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur