Marco van Basten te vreden met de wedstrijd

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Marco van Basten bleek zijn gevoel voor humor niet te zijn verloren na de 0-0 op het WK tegen Argentini�. “We hebben op deze manier de rust in het koningshuis bewaard”, zei hij na afloop met kroonprins Willem-Alexander naast zich. “Ik zei al tegen de spelers in de slotfase: alsjeblieft niet scoren. Dat is niet goed voor de verhoudingen in het koningshuis”, doelde hij op de Argentijnse echtgenote van de prins, M�xima.

Terugkijkend op de wedstrijd was Van Basten tevreden. “Over het algemeen hebben we het goed gedaan. Vooral in de beginfase voetbalden we sterk, daarna nam Argentini� meer het initiatief. Dat is geen schande. Je hebt te maken met een sterke tegenstander. Al met al ben ik trots op mijn jongens. We zijn ongeslagen de groepsfase doorgekomen.”

Cruijff
Net als Johan Cruijff noemde de bondscoach de aanvallende impulsen als minpunt. “De organisatie en discipline waren goed. Alleen moeten we nog wat meer voetbal gaan brengen, zodat we kansen afdwingen en ook dit soort wedstrijden gaan winnen. De omschakeling van balverlies naar balbezit was niet goed.”

Portugal
Over de komende tegenstander (Portugal) wist Van Basten nog weinig te melden. “Ik heb Portugal en Mexico allebei zien spelen in de voorronde. Het maakte me niet zoveel uit wie we in de achtste finale zouden treffen. Het zijn twee goede ploegen.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur