Marco van Basten tevreden met EK-loting

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Marco van Basten is tevreden met de loting voor de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap in 2008. “We mogen niet klagen”, zegt de bondscoach op de website van de KNVB. “We hebben goed geloot.”

Oranje is ingedeeld in groep G en treft daarin Roemeni�, Bulgarije, Sloveni�, Albani�, Wit-Rusland en Luxemburg. Van Basten ziet in Roemeni� en Bulgarije de gevaarlijkste tegenstanders. “Roemeni� kennen we uiteraard nog van de kwalificatiereeks voor het WK in Duitsland. Afgaande op de stand op de Fifa-ranglijst hebben zij van onze tegenstanders de beste papieren. Bulgarije is een ploeg die kan voetballen. Verder denk ik dat we van de andere tegenstanders in groep G normaal gesproken wel kunnen winnen.”

Duitsland heeft minder goed geloot voor de EK-kwalificatiewedstrijden. De Duitsers spelen in groep D onder meer tegen Tsjechi� en Sloveni�. “Elke wedstrijd in deze poule zal een zwaar gevecht worden”, reageerde bondscoach J�rgen Klinsmann.

Andere interessante poules zijn groep D, met daarin Zweden, Spanje en Denemarken, en groep B, met Frankrijk en Itali�. “Ik ben blij dat we Itali� in de poule hebben geloot”, zei de Franse bondscoach Raymond Domenech. “Het is een groot team. Ik speel altijd graag tegen Itali�.”

Titelverdediger Griekenland neemt het in groep C op tegen onder meer Turkije en Noorwegen. Turkije hield Griekenland af van deelname aan het wereldkampioenschap in Duitsland, dat deze zomer wordt gespeeld. “Turkije en Noorwegen hebben allebei een goede ploeg. Wij zullen met zijn drie�n uitvechten wie in deze poule naar het EK gaat”, voorspelt de Griekse verdediger Traianos Dellas.

Het Europees kampioenschap 2008 wordt van 7 tot en met 29 juni gespeeld in Zwitserland en Oostenrijk. De eerste wedstrijd voor plaatsing voor Euro 2008 staat op 2 september op het programma. De speeldata van de kwalificatiewedstrijden zijn nog niet bekend. Daarover gaan de bondscoaches nog in onderhandeling. De nummers ��n en twee van de kwalificatiepoules plaatsen zich voor het EK.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur