Marco van Basten ‘trots’ op Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten was na de gewonnen wedstrijd tegen Ivoorkust erg te spreken over de defensie.

Alles-op-alles
"We zijn heel goed begonnen. We hebben toen ook afstand genomen. Het werd moeilijk toen zij alles op alles gingen zetten. In de tweede helft kwamen we er niet meer uit. Dat heeft ook te maken met de kwaliteit van Ivoorkust. Maar we verdedigden goed tot de laatste seconde. Daar kun je trots op zijn."

Van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij kon na afloop van de zege op Ivoorkust zijn geluk niet op. "Na twee overwinningen in deze poule al naar de achtste finales. Het kan niet mooier", zei Van Nistelrooij.

Euforie

Mark van Bommel was niet zo tevreden. "We hebben gewoon slecht gespeeld. Toch overheerst nu de euforie. Maar we moeten weer van deze wedstrijd leren. Want als we zo spelen in de achtste finales, dan zijn we snel weg."

Trots
Robin van Persie reageerde blij: "Ik ben heel erg trots. Op het team en op mezelf, ook omdat we zo hard hebben gewerkt in deze wedstrijd. We hebben in deze zware poule toch maar even mooi de volgende ronde bereikt en dat al na twee duels."

Teleurstelling Ivoorkust
Trainer Henry Michel van Ivoorkust reageerde na afloop teleurgesteld op de uitschakeling op het wereldkampioenschap. "We zijn heel erg ontgoocheld. We hebben de pech gehad dat we tegen Nederland en Argentinië moesten spelen, twee erg sterke teams. Maar als je op een WK in dit stadium al vier tegendoelpunten hebt gehad, dan hoor je duidelijk nog niet bij de beste teams van de wereld."

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop