Mark van Bommel niet langer bij Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Mark van Bommel wil niet langer onder supervisie van bondscoache Van Basten voetballen. De middenvelder meldde zich zondag af voor de EK-kwalificatieduels tegen Bulgarije en Albanie.

Geregeld had Van Basten genoeg van Van Bommel, maar nu is het dus andersom. Van Bommel was vrijdag voor het eerst sinds het WK opgeroepen. Volgens Van Basten verdiende hij die kans omdat hij bij zijn nieuwe club Bayern München goed presteert.

Van Bommel voelt te weinig vertrouwen. Zo verklaarde Van Basten na het WK meermaals dat Van Bommel en spits Van Nistelrooij niet meer werden geselecteerd omdat anderen beter waren. Voor Van Bommel was er weer ruimte door het ontbreken van Van der Vaart en Maduro.

Van Basten had dit weekeinde ook Van Nistelrooij aan de selectie willen toevoegen, omdat Huntelaar door een blessure ontbreekt en Vennegoor of Hesselink nog niet fit is. Coach en speler hadden telefonisch overleg, maar concludeerden dat er van beide kanten te weinig vertrouwen is.

Middenvelder Van Bommel was eerder al tijdelijk uit de selectie verwijderd, omdat Van Basten onder meer vond dat hij zijn defensieve taken verwaarloosde. Van Bommel keerde voor het WK terug, maar kon in Duitsland niet overtuigen.
Van Basten was steeds kritisch over hem en Van Nistelrooij, die de bondscoach vorige week beschuldigde van vriendjespolitiek.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop