Meerdink verbaast zich over voorselectie Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Martijn Meerdink verbaast zich erover dat hij in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland door bondscoach Marco van Basten is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 29-jarige aanvaller heeft geen basisplaats bij AZ en zat donderdag tijdens het duel tegen FC Groningen zelfs op de tribune. "Het is een hele verrassing."

Meerdink maakte in maart tijdens de oefeninterland tegen Ecuador zijn debuut voor Oranje. Bij AZ vergaat het de 29-jarige voetballer minder goed. Trainer Louis van Gaal ziet niet in hem wat Van Basten waarschijnlijk wel ziet. "Van Basten heeft blijkbaar vertrouwen in me", zegt Meerdink. "Ik speel niet veel bij AZ en toch selecteert hij me." Meerdink durft nog niet te zeggen dat hij zeker is van het WK. "Ik denk dat ik vijftig procent kans heb."

Meerdink is niet de enige reservespeler in de voorselectie van Oranje. Van Basten, die altijd heeft gezegd dat speelminuten het eerste criterium zijn om voor selectie in aanmerking te komen, nodigde ook Jan Kromkamp (Liverpool) en Ryan Babel (Ajax) uit.

De definitieve selectie wordt op 15 mei bekendgemaakt. Van de 33 spelers in de voorselectie gaan er 23 mee naar Duitsland.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur