Meeuwis schrijft WK-nummer met Van Nistelrooy

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Guus Meeuwis heeft samen met Ruud van Nistelrooy een WK-lied geschreven. Dat bevestigt het management van de Brabantse zanger. Details over het nummer wil het management niet kwijt. Meeuwis onthulde donderdagochtend in het programma van dj Edwin Evers op Radio 538 dat de stervoetballer van Manchester United heeft meegewerkt aan het lied. Van Nistelrooy zingt zelf niet mee in het nummer 'Ik wil dat ons land juicht'.

De Brabantse goaltjesdief beschreef op verzoek van Meeuwis in een lange e-mail zijn gevoelens voor het voetbal. Die e-mail vormde de basis voor een door Meeuwis geschreven songtekst. "Het lied gaat over de gedrevenheid van de sportman", zei Meeuwis. Hij stelde Van Nistelrooy gerust door te zeggen: "Als jij naar Duitsland gaat om te voetballen, zal ik het wel zingen."

Volgende maand wordt officieel bekendgemaakt welke 23 spelers tijdens het WK deel uitmaken van de selectie van het Nederlands elftal. Waarschijnlijk komt de single ook in mei uit. Het wereldkampioenschap voetbal begint op 9 juni.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop