Michel Vorm waarschijnlijk op doel tegen Schotland

Geplaatst op 08 september 2009, 08:22 uur

Oranje speelt morgen vrijwel zeker zonder Maarten Stekelenburg. De Doelman van Ajax is onvoldoende hersteld van de blessure aan zijn ringvinger.

“Een tegenvaller”, dat zei bondscoach Bert van Marwijk op de persconferentrie aan de vooravond van het laatste WK-kwalificatieduel. De overige keepers, Piet Velthuizen en Michel Vorm hebben weinig internationale ervaring. “Daarom zal ik tot het laatste moment wachten”. “Maar de kans dat Maarten speelt is heel klein”, aldus de bondscoach. 

Daarintegen zijn André Ooijer en Wesley Sneijder wel weer beschikbabar voor het duel van morgen. ,,Ze zijn fit”, verklaarde Van Marwijk. Of ze ook spelen verklapte hij nog niet.

Oranje speelt op Hampden Park in Glasgow zijn laatste kwalificatieduel. De eerste zeven werden allemaal winnend afgesloten en het Nederlands elftal is al geplaatst voor de eindronde. Van Marwijk: “Desondanks willen we hier goed spelen. Afgelopen zaterdag tegen Japan was het minder. Ik verwacht dat we hier ons normale niveau weer oppikken.”

Bert van Marwijk gaf wel aan groot belang te hechten aan een zege, mede omdat Oranje dan wellicht straks bij de loting (4 december) voor de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika groepshoofd is. Dat zou in de eerste ronde kunnen leiden tot mindere tegenstanders.

Voor Van Marwijk zijn er echter meer redenen om in Glasgow voluit te gaan. “We hebben ook onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de andere landen. Voor Noorwegen en Macedonië staat er ook nog veel op het spel. Wij moeten het duel hier daarom gewoon heel serieus nemen.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur