Moet Babel moet ook WK 2010 missen wegens hamstring blessure?

Geplaatst op 22 mei 2010, 22:53 uur

Waarschijnlijk dikke pech voor de Ryan Babel die vrijdagochtend tijdens de training in het Oosterijkse Seefeld de training eerder moest verlaten vanwege een blessure. Na onderzoek blijkt dat Babel een verrekte hamstring blessure heeft opgelopen en dat zou wel eens kunnen betekenen dat de Liverpool aanvaller ook het WK voetbal in Zuid Afrika moet missen.

Babel trainde zaterdagochtend niet mee met de selectie en werd in het hotel behandeld. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe erg de blessure is.

Uiteraard is dit sneu voor alle spelers van het Nederlands elftal, maar voor Babel zou het echt dikke pech zijn omdat hij hetzelfde had tijdens het EK 2008 dat hij tijdens de trainingen een blessure opliep en vervolgens niet mee kon. Babel was immers al verzekerd van een plekje in de definitieve selectie, maar nu maakt zijn concurrenten Eljero Elia en Jeremain Lens meer kans om opgenomen te worden in de definitieve selectie van Van Marwijk.

De 23-jarige Amsterdammer bracht nadat hij het trainingsveld had verlaten zijn moeder op de hoogte van zijn blessure, twee jaar geleden was het internet hem al voor.

We houden je uiteraard op de hoogte rondom de blessure van Babel, je kunt ons ook volgen via www.twitter.com/oranjebytes.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur