Nederland – Australie 1-1

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

In tegenstelling tot zijn collega Marco van Basten van het Nederlands elftal blikte bondscoach Guus Hiddink zondag tevreden terug op het onbesliste duel met het Nederlands elftal (1-1).

"We hebben de laatste weken grote stappen vooruit gezet", verklaarde de bondscoach van Australië. "We worden beter en beter. Dat geeft vertrouwen voor het WK. Daar ben ik blij om.

Ruw spel

Hiddink excuseerde zich niet voor het af en toe wel heel ruwe spel van zijn ploeg. "Het Nederlands elftal is technisch en tactisch heel goed geschoold. We moesten ons daar tegen wapenen. Dat is redelijk tot goed gelukt. Ik vind niet dat we overdreven hard hebben gespeeld. Natuurlijk kreeg Wilkshire een rode kaart. Maar dat was een beetje ongelukkig. Hij is normaal geen gemene speler", aldus Hiddink die de Nederlandse spelers Cocu, Sneijder en Van Bronckhorst geblesseerd zag uitvallen.

Hiddink wenste geen vragen over het Nederlands elftal te beantwoorden. "Ik ben hier als coach van Australië."

Speculeren

De ex-trainer van PSV wilde eveneens niet speculeren over de kansen van zijn ploeg op het WK. Australië stuit in de eerste ronde op Brazilië, Japan en Kroatië. "Dat wordt niet makkelijk", aldus de coach die vier jaar geleden Zuid-Korea naar de halve finales van een WK leidde. "Ik vind het wel heel positief dat we steeds beter worden. We moeten maar kijken waar en hoe het afloopt."

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur