Nederland begint het WK met succes

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Nederland is het WK in Duitsland begonnen met een 1-0 overwinning op Servie en Montenegro. Arjen Robben scoorde na twintig minuten spelen de enige treffer en mag zich daarmee tot matchwinner kronen.

De wedstrijd begon zoals kon worden verwacht. Servi� & Montenegro liet het initiatief over aan Nederland. Mede doordat het in Leipzig zeer warm was, lag het tempo vaak laag en waren beide ploegen in de beginfase weinig dreigend.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Servi�. Predrag Djordjevic passeerde Johnny Heitinga en zette voor. Mateja Kezman en Savo Milosevic liepen elkaar echter in de weg, waardoor Edwin van der Sar niet in actie hoeft te komen.

Nog geen drie minuten later was het voor Nederland bij de eerste kans direct raak. Robin van Persie lanceerde Arjen Robben, die oog in oog met Servi�-doelman Jevric doeltreffend afrondde.

Nog voor rust besloot de bondscoach van Servi� in te grijpen en bracht Ognjen Koroman in het veld. Door de aanvallende impulsen van de invaller kreeg Servi� meer grip op het duel en werden ze ook dreigender.

In de tweede helft bracht Servi� ook nog de boomlange aanvaller Nikola Zigic in. Nederland was even de draad kwijt, maar wist zich daarna weer te herstellen. Ondertussen maakte het warme weer er een slijtageslag van. Mark van Bommel werd na tien minuten in de tweede helft gewisseld voor Denny Landzaat.

Twintig minuten voor tijd raakten Joris Mathijsen en Edwin van der Sar op het zelfde moment geblesseerd. Mathijsen kon nog tien minuten door, maar liet zich uiteindelijk wisselen voor Khalid Boulahrouz. Ook Van der Sar lijkt nog niet geheel fit.

In de eindfase ging Servi� voor de gelijkmaker, waardoor Nederland ruimte kreeg. Arjen Robben was een aantal keren zeer dreigend, maar de beslissende treffer bleef uit. De voor de teleurstellende Ruud van Nistelrooy ingevallen Dirk Kuyt kreeg ook nog een kans vanuit een vrije trap van Robin van Persie, maar de bal ging rakelings langs de paal. Hierdoor bleven de Servi�rs geloven in een punt, waardoor het tot het eindsignaal spannend bleef.

Uiteindelijk hield Nederland stand en staat het in de groep samen met Argentini� bovenaan. Ivoorkust en Servi� & Montenegro zijn beide nog puntloos.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop