Nederland met 2-0 langs Noorwegen in de Kuip

Geplaatst op 10 juni 2009, 10:40 uur

Het Nederlands elftal heeft ook de zevende wedstrijd uit de WK-kawalificatiereeks gewonnen. De al geplaatste ploeg van bondscoach Bert van Marwijk zette in Rotterdam Noorwegen met 2-0 opzij. Voor rust zette André Ooijer Oranje met het hoofd op voorsprong, in de tweede helft verdubbelde Arjen Robben de score.

 

In een natte Kuip had Nederland al binnen een minuut een dot van een kans. Dirk Kuyt kon echter met zijn hoofd net niet bij een lange pass. Na die kans had Oranje echter moeite om in het spel te komen. Door het natte veld rolde de bal niet lekker, maar na enkele minuten had de ploeg zich aangepast en heerste Nederland.

 

In de negentiende minuut leek Robin van Persie de Nederlandse overmacht te bekronen. Een hard laag schot van de Arsenal-spits verdween achter de Noorse doelman Jon Knudsen. Het arbitrale trio uit Rusland bepaalde echter onterecht dat Van Persie buitenspel stond.

Na iets meer dan een halfuur was het dan alsnog raak voor Oranje. Ooijer liep goed vrij bij een vrije trap vanaf links van spelmaker Rafael van der Vaart en kopte raak. Na rust begon Nederland aan de hand van Van der Vaart en Robben echt lekker te draaien. Met goed positiespel werd de Noorse defensie aan stukken gespeeld.

 

Drie minuten in de tweede helft al was het weer raak voor Nederland. Over de as van het veld speelde Van der Vaart de bal hard in op Van Persie. Die zag Robben komen en bezorgde de bal bij de Groninger die onhoudbaar binnenschoot. Na de 2-0 wilde Oranje meer, maar verder dan schoten van Robben, Schaars en Kuyt kwam het niet.

Ook in Groep 9 won Macedonië met 2-0 van IJsland. Aco Stojkov en Filip Ivanovski scoorden voor het Balkanland. Macedonië stijgt door de zege naar de derde plaats in de poule met zeven punten uit zes duels. Schotland staat tweede met hetzelfde puntenaantal. Maar speelde wel een wedstrijd minder.

 

IJsland – vierde met vier punten uit zeven wedstrijden – en Noorwegen – vijfde met drie punten uit vijf duels – lijken afgehaakt in de strijd om de tweede plaats in de poule.

 

Bron: Novum Nieuws

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur