Nederland net aan met 3-4 langs Oostenrijk

Geplaatst op 26 maart 2008, 26:26 uur

Het Nederlands Elftal speelden vanavond in Wenen een oefeninterland tegen gastland Oostenrijk in het Ernst Happel Stadion. Dit omdat in juni het EK voetbal plaats vind in Zwitserland en Oostenrijk.

Robin van Persie startte in de basis opstelling samen met van der Vaart, Huntelaar en Sneijder. Van Persie werd in de tweede helft vervangen door Ryan Babel.

Helaas verliep de wedstrijd liep niet helemaal vlekkeloos.
In de zesde minuut scoorde Ivanschitz al het eerst doelpunt tegen Nederland.
Vlak daarna scoorde Prodl twee keer na een hoekshop.

Vlak voor de rust scoorde Klaas-Jan Huntelaar het eerste doelpunt voor het Nederlands elftal ook door een voorzet van een hoekschop.

Na de rust kwamen Wilfred Bouma en Clarence Seedorf in de wedstrijd voor Demy de Zeeuw en Joris Matthijsen. In de 62ste minuut scoorde John Heitinga het tweede doelpunt voor Oranje.

Na een wissel met Tim de Cler kwam Jan Vennegoor of Hesselink in de wedstrijd en scoorde op de 82ste minuut een prachtig doelpunt voor het Nederlands elftal. Vlak daarna scoorde Klaas-Jan Huntelaar in de 86ste minuut opnieuw een doelpunt voor Oranje en dat maakten de voorsprong (3-4) na eerder in de wedstrijd nog met (3-0) achterstand hebben gestaan.

In de laatste minuut werd Wesley Sneijder gewisseld door Danny Landzaat waar nog drie minuten aan blessuretijd bij kwamen.  Uiteindelijk is de wedstrijd ge

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur