Nederland plaatst zich met gemak voor het WK voetbal

Geplaatst op 01 april 2009, 01:38 uur

Het Nederlands elftal kan haar hotels gaan boeken, want na de overwinning van de WK kwalificatiewedstrijd op Macedonie kan het niet meer mis lopen. Vanavond speelde zij in de Amsterdam ArenA de wedstrijd die in eerste instantie een moeilijk spel was verwacht maar na de eerste helft erg eenvoudig blijkt te zijn als Nederland met 3-0 de rust in gaat.

 

De 16e minuut scoorde Dirk Kuijt het eerste doelpunt en na een aantal kansen wist Klaas Jan Huntelaar na een ruime tien minuten al het tweede doelpunt in de goal te schieten. Na die doelpunt bleef het even rustig en werd er veel overgespeeld, maar Dirk Kuijt wist het derde doelpunt vlak voor de rust (40ste minuut) erin te schieten.

 

Bij de rust werd Arjen Robben gewisselt voor Ajacied Ryan Babel, verder was er in de tweede helft een aantal botsingen waaronder Wesley Sneijder en een speler van Macedonie. Ook was er een klein ongelukje met Joris Mathijsen, Maarten Stekelenburg en een speler van het team van Macedonie waardoor Mathijsen even aan de kant moest voor een behandeling aan zijn oog.

 

Later in de wedstrijd wisselde Van Marwijk Rafael van der Vaart voor Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay voor Dirk Kuijt. En op het laatste moment van de wedstrijd tikte Rafael van der Vaart in de 86ste minuut het vierde doelpunt erin en daarmee is de eindstand van Nederland – Macedonie op 4 – 0 gekomen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur