Nederland plaatst zich voor WK 2010 met 1-2 overwinning

Geplaatst op 06 juni 2009, 06:32 uur

Het Nederlands elftal heeft zich vanavond geplaatst voor het WK voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika. Vanavond speelde Oranje een WK kwalificatiewedstrijd in -en tegen IJsland in Reykjavik. In de eerste helft wist Nigel de Jong al vrij snel een doelpunt te scoren met een mooie kopbal. Niet veel later scoorde Marc van Bommel in de 15e minuut de tweede doelpunt. Nederland had veel balbezit en maakten redelijk veel kansen. Zo schoot Robin van Persie meerdere malen op de paal. Nederland ging met 0-2 de rust in.

 

Na de rust waren er geen wijzigingen in de opstelling. IJsland was wat feller geworden in het spel, maar een doelpunt bleef uit. Nigel de Jong kreeg zijn tweede gele kaart in de wedstrijd en dat betekend dat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd die al a.s. woensdag tegen Noorwegen plaats vind.

 

De concentratie bij het Nederlands elftal was in de tweede helft een beetje weg gezakt waardoor de wedstrijd wat saaier werd. In de 67ste minuut werd Dirk Kuijt gewisseld voor Klaas Jan Huntelaar. Na een tien minuten spelen werd Rafael van der Vaart gewisseld voor Ryan Babel. En niet snel daarna wisselde ging De Jong eruit en kwam Da Silva erin en zal waarschijnlijk woensdag ook zijn plaats innemen.

 

Vlak voor het einde scoorde Sigurdsson in de 88ste minuut het eerste en laatste doelpunt van IJsland. Daarmee maakte hij de stand op 1-2. Na die doelpunt kreeg de wedstrijd nog 3 minuten extra tijd.

 

De eindstand is dus 1-2 geworden en OranjeBytes heeft weer live verslag gedaan via Twitter, ook kunnen jullie reageren op Twitter door @oranjebytes + bericht te typen. Graag willen we weten wat er beter kan tijdens de live verslagen. Uiteraard zullen we a.s. woensdag tijdens Nederland – Noorwegen weer een live verslag doen via Twitter dus blijf ons volgen !

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur