Nederland weet zich niet langs Denemarken te wurmen

Geplaatst op 29 mei 2008, 29:48 uur

Vanavond werd in het Philips Stadion van PSV de wedstrijd tussen Nederland en Denemarken gespeeld. Deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijk spel.

Het Nederlands elftal van Marco van Basten begon zeer goed aan de wedstrijd. Het liet gelijk haar aanvallende intenties zien, terwijl de Denen heel afwachtend begonnen. Dit spel van Nederland leidde in de vijfde minuut al tot een kans voor Robben, maar hij schoot net naast.

In de negende minuut kwam er overigens al een kleine kans voor de Denen. Bendtner wist bijna Van der Sar te verrassen, maar dit lukte (tot opluchting van de Oranjefans) niet. een minuut later was het aan de andere kant wel bijna raak. Vanuit een corner wist Mathijsen de bal bijna in te tikken, omdat de Deense keeper Christiansen er compleet naast zat, maar ok deze kans ging naast.

In de achttiende minuut wist Van der Vaart vanuit een counter bijna te scoren. Hij schoot net buiten het zestienmetergebied, maar deze bal ging hoog over. Een paar minuten later gaf Sneijder een prachtige steekpass op Van Nistelrooy, maar deze was net iets te scherp voor de spits. In de vierentwintigste minuut creeerde Van der Vaart een klein kansje waar niks uit voort vloeide.

Maar in de negenentwintigste minuut werd het harde werken van Oranje dan toch beloond. Een prechtige aanval van Robben, Van Nistelrooy en Sneijder luidde de 1-0 in. Van Nistelrooy was degene die de bal in het doel wist te krijgen.

Aan het eind van de eerste helft kregen beide partijen nog een kans. Voor Nederland scoorde Ooijer nog bijna en voor Denemarken scoorde Kahlenberg nog haast, maar Heitinga wist dit tegen te gaan. Hierdoor ging Oranje dus met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Beide ploegen begonnen ongeveer net zo aan de tweede helft, als dat het in de eerste helft de boel achterliet. Alleen lieten de Denen iets beter zien waarvoor zou nou eigenlijk naar Nederland waren gekomen.

Al was de eerste kans gewoon weer voor Nederland. Een minuut na rust kreeg Robben al een grote kans, maar hij werd teruggefloten voor buitenspel. Vlak daarna kregen de Denen hun eerste kans van de tweede helft. In de negenenveertigste minuut scoorde Bendtner bijna, maar Van der Sar wist dit te voorkomen.

In de zesenvijftigste minuut was het dan toch raak voor de Denen. Paulsson wist de 1-1 p het Eindhovense scorebord neer te zetten. Dit kom hij doen omdat hij geheel vrij stond, waardoor hij de bal zo binnen kon lopen.

Na deze gelijkmaker van de Denen begon het er steeds meer op te lijken dat Oranje er niet meer genoeg kracht voor had. Al wist het overigens nog steeds te laten zien dat ze zich niet neer zouden leggen bij een gelijk spel. Omdat het toch wel opviel dat Oranje wat anders speelde, paste Van Basten enkele wissels toe. Van der Vaart werd vervangen door Kuyt, Van Nistelrooy door Vennegoor of Hesselink en Engelaar door De Cler.

Voordat Robben voor Babel gewisseld werd, kreeg hij nog een aantal fikse kansen. Al scoorde hij niet. In de vijfenzeventigste minuut werd Sneijder overigens gewisseld voor Afelley.

Nederland kreeg in de tweede helft nog een grote kans. De Zeeuw wist ook te scoren, maar hij werd voor buitenspel terug teruggefloten. Ook de Denen kregen nog een dot van een kans namens Rommedahl, maar ook hij wist de bal niet achter Van der Sar te krijgen.

En zo eindigde dit oefenduel tussen Nederland en Denemarken in een 1-1 gelijkspel. Gezien het spel in de wedstrijd is deze uitslag enigsinds geflatteerd. Oranje speelde namelijk beter dan de Denen. Uitblinker van deze wedstrijd is toch wel Arjen Robben.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur