Nederland wint met 1-0 van Kameroen

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

In de aanloop naar het WK heeft het Nederlands elftal de eerste oefenwedstrijd met een overwinning afgesloten. Een teleurstellend Kameroen werd met 1-0 verslagen. In de eerste helft haalde Oranje een goed niveau, na de rust was het een stuk minder leuk.

Het positieve van de oefeninterland was dat Oranje en helft lang een hoog aangeschreven tegenstander de wil op legde en dominant speelde, zoals bondscoach Marco van Basten het graag ziet. Het moet de keuzeheer ook deugd hebben gedaan dat zijn keuze voor Robin van Persie in plaats van Dirk Kuijt goed uitpakte.

Het Nederlands elftal denderde in de eerste helft over Kameroen heen. Vooral Van Persie was directe tegenstander Atouba een aantal malen de baas. Na tien minuten had de aanvaller van Arsenal een afgemeten voorzet op Van Nistelrooy in huis, maar de spits schoot de bal tegen doelman Kameni aan. De keeper van Kameroen redde ook nog een keer knap op een inzet van Phillip Cocu.

Toch was het Van Nistelrooy die de score opende. De mee naar voren gekomen Andr� Ooijer kopte de bal panklaar voor de voeten van de aanvaller die in zijn vijftigste interland koeltjes zijn 26e interlandgoal liet aantekenen. Het enige wapenfeit van Kameroen was een inzet van Webo, maar Edwin van der Sar tikte de bal met een reflex over de lat.

In de tweede helft bood Kameroen iets beter tegenspel. De Afrikanen blonken echter vooral uit in het maken van overtredingen en aanmerkingen op de arbitrage. Het leverde de Kameroeners vijf gele en een rode kaart op.

Oranje leek in de tweede helft gas terug te nemen. In het tweede bedrijf viel er geen enkele kans te noteren aan de zijde van Nederland en bloedde het duel dood. Het tempo kwam lager te liggen en de slordigheden stapelden zich op. Meer dan 1-0 zat er in een regenachtig Kuip niet in het vat.

Video interview Giovanni van Bronckhorst
Video interview Dirk Kuyt
Video interview Joris Mathijssen
Video interview Philip Cocu

De interviews zijn in samenwerking met Dipo tv

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur