Nederland wint met 3-0 van Japan

Geplaatst op 05 september 2009, 05:47 uur

Vanmiddag speelde het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Japan in het Grosche Veste in Enschede. De wedstrijd werd om 14:00 uur ‘s middags gespeeld vanwege het tijdsverschil. De uitzending werd namelijk ook in Japan werd uitgezonden.

De eerste helft van Nederland – Japan werd rustig en slordig gespeeld er werden daarin geen doelpunten gescoord, maar wel twee gele kaarten door Nigel de Jong en Wesley Sneijder. De tussenstand in de rust bleef op 0-0 staan.

In de tweede helft kwamen er bij Oranje twee debutanten in. Zo kwam Piet Velthuizen erin voor Michel Vorm en Eljero Elia kwam erin voor Arjen Robben. Bij Japan kwam Honda in het veld voordat de tweede helft ging beginnen.

Ook de tweede helft was in het begin ook niet erg bloedstollend, ook ging het tijdens de tweede helft flink regenen waardoor het spel ook niet op beter zal van worden.  In de 60ste minuut wisselde bondscoach Bert van Marwijk twee spelers. De Zeeuw kwam erin voor Mendes da Silva en Kuijt moest het veld verlaten voor Huntelaar.

In de 68ste minuut maakte Robin van Persie de eerste treffer van de wedstrijd na een voorzet van debutant Elia die een minuut eerder zelf ook een schot waagde op het doel die niet mis was. Vier minuten later scoorde Wesley Sneijder het tweede doelpunt voor het Nederlands elftal en daarmee leek de wedstrijd weer op niveau te komen.

In de 78ste minuut werd Sneijder met een brancard van het veld gevoerd, waar ter vervanging Rafael van der Vaart het veld in kwam. In de slotfase van de wedstrijd werd er in de 86ste minuut ook nog gescoord door Klaas Jan Huntelaar hij maakte er 3-0 van.

Buiten de goals om was het een wat saaie wedstrijd om naar te kijken en bleef een fluitconcert ook niet uit. 

Aanstaande woensdag 9 september zal het Nederlands elftal haar laatste WK kwalificatiewedstrijd spelen tegen en in Schotland. Als we deze wedstrijd winnen behalen we alle punten die Oranje maar kan pakken in de kwalificatiereeks. Nederland heeft zich al reeds geplaatst voor het WK voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika.

 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur