Nederland wint oefeninterland tegen Ierland met 4-0

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Mede dankzij een droomdebuut voor Klaas-Jan Huntelaar heeft het Nederlands elftal vanavond met groots gemak gewonnen van Ierland. In Dublin zette de ploeg van Marco van Basten met 0-4 de thuisploeg opzij, dat overigens haar beste spelers miste. Huntelaar had met twee doelpunten en twee assists een groot aandeel op de overwinning.

Nederland kende een zeer goede eerste helft waar steeds de vrije man werd gevonden. Ierland had moeite met het bewegelijke spel van Oranje en liep vrijsnel achter de feiten aan. Arjen Robben kreeg een goede kans na een ingestudeerde vrije trap, maar hij mikte net naast het doel. Klaas-Jan Huntelaar scoorde daarna een loepzuivere treffer, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Nog geen vijf minuten na zijn afgekeurde goal luisterde Huntelaar zijn debuut alsnog op met een doelpunt. Vanuit een goede corner van Van Persie kon de aanvaller van Ajax ongehinderd inkoppen. Kort voor rust bracht een fout in de Ierse verdediging de bal bij Huntelaar, die Robben de mogelijk schonk om voor de 0-2 te tekenen.

Na rust speelde Nederland een iets minder hoog tempo, maar liep het wel snel uit naar 0-4. Eerst was het Huntelaar die op aangeven van Van der Vaart de bal in het Ierse doel kon stiften. Een paar minuten daarna was het Robin van Persie die op aangeven van matchwinner Huntelaar de bal via de onderkant van de lat kon schieten. Nederland kreeg daarna nog meerdere mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak.

Naast Huntelaar maakten ook Theo Janssen, Stein Schaars en Urby Emanuelsson hun debuut vandaag.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur