Nederland wint ruim van Schotland

Geplaatst op 28 maart 2009, 28:37 uur

Vanavond vond de WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Schotland plaats in de Amsterdam ArenA. Van te voren was verwacht dat een overwinning er wel in zou zitten. En dat bleek aan de eerste helft al te merken. In de 29ste minuut scoorde Klaas Jan Huntelaar het eerste doelpunt voor het Nederlands elftal. Na een tijdje spelen was de extra tijd ingegaan voordat het rust werd en in de 47ste minuut scoorde Robin van Persie het tweede doelpunt erin.

In de tweede helft het Nederlands elftal het meeste balbezit en kwam Wesley Sneijder erin voor Robin van Persie die geblesseerd was geraakt door een botsing met het hoofd in een duel. In de 76ste minuut werd Klaas Jan Huntelaar onderuit gehaald in het strafschopgebied waardoor Nederland een penalty kreeg.
Dirk Kuijt mocht de penalty nemen en maakte het 3-0.

Vlak daarna werd Klaas Jan Huntelaar en Nigel de Jong gewisseld door Ibrahim Afellay en Stijn Schaars. Helaas kreeg Huntelaar voordat hij gewisseld werd nog een gele kaart op zijn naam.

De eindstand van vanavond is gekomen op 3-0 voor Nederland.
A.s. woensdag 1 april is er geen reden voor grappen in de Amsterdam ArenA. Dan zal het Nederlands elftal spelen tegen Marcedonie waarvan je het live verslag ook weer via ons Twitter account kunt volgen.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur