Nederlands Elftal speelt 1-1 gelijk

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het Nederlands voetbalelftal heeft zaterdagavond in het EK-kwalificatieduel tegen Bulgarije een 1-1 gelijkspel behaald. Spits Dirk Kuyt moest de wedstrijd in de beginfase met een enkelblessure staken. Ryan Babel was in het kletsnatte Sofia zijn vervanger. Martin Petrov zette de Bulgaren voor rust op 1-0. In de tweede helft kopte Robin van Persie de gelijkmaker binnen, 1-1.

Arjen Robben was na de snelle achterstand een paar keer dicht bij de gelijkmaker. De Chelsea-aanvaller zag tot tweemaal toe zijn schoten langs de verkeerde kant van de paal gaan. Ook Wesley Sneijder probeerde het van afstand. De Bulgaarse doelman Dimitar Ivankov wist de pogingen van de Ajacied onschadelijk te maken. Op slag van rust was Robin van Persie in de Bulgaarse hoofdstad bijna succesvol. De Arsenal-aanvaller mikte echter net iets te hoog.

In de tweede helft bleef Oranje jagen op de gelijkmaker. Veel acties smoorden in de talloze plassen op het veld. Robin van Persie maakte een kwartier na rust koppend gelijk, 1-1. De ploeg van bondscoach Hristo Stoichkov probeerde daarop vergeefs via counters Bulgarije alsnog aan de zege te helpen.

Oranje had daarna het meeste balbezit en kreeg genoeg kansen om het duel te winnen. De Noorse scheidsrechter Tom Henning Ovrebo keurde twee goals van Oranje af. Aan de andere kant had het team van bondscoach Marco van Basten het duel ook kunnen verliezen. In de slotfase redde Van der Sar uitstekend op een kopbal van Valentin Iliev.

Door het gelijkspel van Oranje en de 3-1 zege van Roemenië op Wit-Rusland gaan Nederland en Roemenië aan de leiding in groep G. Albanië kwam zaterdagavond niet in actie. Komende woensdag speelt het Nederlands elftal om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA tegen de Albanezen. Het duel tegen Albanië is de vierde wedstrijd in een kwalificatiereeks van twaalf duels.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur