Nederlands elftal speelt gelijk tegen Rusland onder leiding van Van Marwijk

Geplaatst op 20 augustus 2008, 20:37 uur

Het Nederlands elftal heeft tegen Rusland geen revanche genomen voor de uitschakeling in de kwartfinale van het EK. De ploeg van debuterend bondscoach Bert van Marwijk speelde in Moskou met 1-1 gelijk tegen de formatie van Guus Hiddink.

Oranje, met de teruggekeerde Mark van Bommel in de basis, begon afwachtend aan het duel in Moskou, maar greep naarmate de eerste helft vorderde steeds meer het initiatief. De ploeg werd gesteund door de openingstreffer van Robin van Persie in de 24e minuut. Een vrije trap van Rafael van der Vaart kon nog worden weggewerkt door de Russische defensie, maar na terugleggen van Joris Mathijsen krulde Van Persie de bal in de bovenhoek achter Igor Akinfeev.

De aanvallend ingestelde spelers Van Persie, Van der Vaart, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar zorgden voor veel gevaar in de Russische verdediging. Zij vonden echter steeds een sterk keepende Akinfeev op hun weg. Zo redde de doelman van CSKA Moskou op een stiftje van Van der Vaart en een harde kopbal van Van Persie.

In de rust stelde Hiddink orde op zaken. De Russen kwamen vervolgens beter voor de dag en drongen Nederland terug. Toch waren in de tweede helft de betere kansen weer voor Oranje. Robben en Van Persie hadden het vizier niet op scherp staan, terwijl Akinfeev ook diverse keren zijn ploeg op de been hield.

Een kwartier voor tijd viel de treffer aan de andere kant. Na een overtreding van aanvoerder Giovanni van Bronckhorst op Dmitry Torbinsky kregen de Russen een strafschop van scheidsrechter Peter Fr

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop