Niet alleen fans in Nederland

Geplaatst op 05 juni 2008, 05:52 uur

Niet alleen Nederland is in de ban van het Nederlands Elftal. Ook op Curaçao is de oranjekoorts inmiddels al flink gestegen. Al zal het natuurlijk nooit zo groot worden als in Nederland zelf.

Al wordt er in Curaçao ook flink ingespeeld op het commerciële vlak dat hierbij hoort. Zo zijn bijvoorbeeld in de Heineken Holland Arena in café-restaurant Cinco alle wedstrijden van het Nederlands Elftal te bewonderen en natuurlijk zijn op veel plekken de benodigde fanartikelen te koop.

Ook de wedstrijden van Polen en Rusland zijn in de Heineken Holland Arena te zien. Dit omdat ook aan deze wedstrijden een Nederlands tintje zit. Hiermee worden de Nederlandse trainers van Polen en Rusland mee bedoelt.

De bedenker van dit alles is Enrico Stenacker. Stenacker zelf is de eigenaar van de Nederlandstalige radiozender op Curaçao, Dolfijn. Stenacker gaat ervan uit dat niet alleen de vaste bewoners naar deze wedstrijden komen kijken. Restaurant Cinco wordt namelijk ook steevast bezocht door Nederlandse mariniers, omdat Cinco vlak naast een marinebasis ligt.

Of het ook echt storm gaat lopen bij Cinco is nog maar de vraag. De meeste inwoners van Curaçao zijn namelijk fan van Brazilië. Wanneer ze wellicht wel geïnteresseerd zijn in de kunsten van het Nederlands Elftal, of in de prestaties van de Nederlandse trainers in Polen en Rusland, kunnen deze mensen hun hart ophalen bij de vele plekken op het eiland waar je deze wedstrijden kan bekijken.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur