Nigel de Jong twijfelgeval bij Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten van het Nederlands elftal weet nog niet of hij woensdagavond tijdens de thuiswedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Albanië over Nigel de Jong kan beschikken. De middenvelder heeft last van zijn rechterknie en oefende maandag apart.

De Jong werd vorig seizoen aan de meniscus van zijn rechterknie geopereerd. "De laatste weken heb ik weer last van die knie", aldus Jong. "Dan heb ik ook vocht in die knie. Ik zou eindelijk eens een weekje moeten rusten. Maar daar is nauwelijks tijd voor. Ook met Hamburger SV hebben we een heel druk programma."

Vennegoor
Jan Vennegoor of Hesselink geneest van een enkelblessure. De spits had afgelopen zaterdag tegen Bulgarije al twintig minuten kunnen spelen. Hij heeft goede hoop dat hij woensdag tegen Albanië speelklaar is.

Dirk Kuijt ontbreekt tegen de Albanezen. De spits laat zijn pijnlijke enkel maandagavond in het ziekenhuis onderzoeken. Kuijt raakte in de beginfase van het duel met Bulgarije geblesseerd. Hij heeft een dikke enkel en liet zich de afgelopen dagen met een rolstoel vervoeren.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur