Nike opent eerste voetbalwinkel in Amsterdam

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Amsterdam krijgt de eerste – en voorlopig enige – voetbalwinkel van Nike in de wereld. Vandaag gaat de Nike Football Store in de Kalverstraat open.

De opening van de winkel vandaag gebeurt in alle stilte, nadat een plannetje om Khalid Bouhlarouz van HSV naar Amsterdam te laten komen, mislukte.

In de zaak komen ook de nieuwe shirts van Oranje te koop. Die shirts worden vanavond bij de oefeninterland Nederland-Ecuador voor het eerst gedragen. Ook van andere Nike-teams die aan het WK meedoen, zijn shirts en schoenen te koop. ”Je kunt er op rekenen dat de shirts van Brazili� er ook zullen hangen,” zegt Stephan Lub van Nike.

”Voetbal is voor Nike de grootste sport,” zegt Lub. ”Met het WK voor de deur vinden wij het logisch om een speciale voetbalwinkels te openen.”

De zaak is uniek. ”Wij hebben verder alleen voetbalwinkels bij de stadions van een aantal clubs, zoals Juventus en Manchester United. Dit is de eerste Nike-voetbalwinkel in de wereld.” Nike kijkt wel naar andere steden. ”Als de mogelijkheid zich voordoet, openen we ook elders Nike Football Stores. ”

De keuze voor Amsterdam is volgens Lub bewust genomen. ”Amsterdam is een voetbalstad. We organiseren hier bijvoorbeeld elk jaar het Panna-toernooi en binnenkort een 3×3 toernooi.”

Nike werkt voor het uitbaten van de zaak samen met Tom Lens van Sportshop Amsterdam, een keten van sportwinkels. ”Het was anders heel moeilijk om in de Kalverstraat ruimte te vinden.”

In de VS – en in Londen – baat het sportmerk wel eigen megawinkels uit, Nike Town. ”Daarvoor lijkt de Nederlandse markt nu niet geschikt,” zegt Lub. ”We hebben hier wel onze eigen outletstores.” Met lokale ondernemers zijn eerder in Rotterdam en Maastricht Nike Stores opgezet.

Vorig jaar opende Nike in Amsterdam een Nike Women-winkel, die volgens Lub erg goed loopt. ”Voetbal en vrouwen zijn in Nederland onze speerpunten.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur




Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur