NOS niet blij met exclusiviteit SBS6

Geplaatst op 09 juli 2010, 09:35 uur

De NOS is niet blij dat de KNVB de televisiezender SBS6 alleenrecht heeft gegeven om beelden te maken van de huldiging op de boot en op het podium. Zo liet NOS directeur Jan de Jong weten.

Wij willen de huldiging dinsdag van tot tot teen in beeld brengen, maar kunnen niet bij alle onderdelen aanwezig zijn. Zo mogen wij niet op de boot en op het podium zijn. Dat is maar voorbehouden aan één partij, namelijk SBS“ aldus de Jong. “Je kunt prima in beeld brengen hoe een miljoen mensen kijken naar 23 spelers, maar wij willen graag weten hoe de spelers aankijken tegen een miljoen mensen aan de kant. Wij zouden graag zien dat niet alleen wij, maar ook RTL of AT5, ons journalistieke werk kunnen doen.” vervolgde hij.

Ook is er aan de NOS of RTL niet gevraagd door de KNVB of zij interesse hadden om de rechten te kopen om beelden te maken vanaf de boot en op het podium. “Er is niet gevraagd aan RTL of de NOS of wij daar ook voor willen betalen en het exclusieve recht willen hebben.

De Jong is met SBS6 in onderhandeling om afspraken te maken dat ze ook gebruik mogen maken van de beelden die zij maken. Zo is er wel een sublicentie waar SBS6 verplicht is aan te voldoen.

SBS6 reageert blij op het heugelijke nieuws dat zij exclusieve beelden mogen maken vanaf de boot en het podium, zij zullen dan ook de huldiging groots gaan brengen. “We hebben korte lijntjes met de KNVB en al vroeg aangegeven dat we erg geïnteresseerd zijn in de rechten voor de huldiging. We zijn de NOS gewoon een stap voor.” aldus de woordvoerder van SBS.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur