Ooijer, Van Persie en Afellay niet mee naar Australie

Geplaatst op 04 oktober 2009, 04:05 uur

Op 10 oktober speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd in en tegen Australie. Van Marwijk heeft afgelopen vrijdag de definitieve selectie bekend gemaakt die meegaan naar het continent aan de andere kant van de wereld, maar helaas moet Van Marwijk het doen met drie spelers minder.

Ieder moment kan zowel verdediger Andre Ooijer als aanvaller Robin van Persie vader worden en zij willen uiteraard bij de bevalling aanwezig zijn. Ooijer heeft zich daarom al afgemeld bij de bondscoach en Van Persie heeft het vooralsnog niet gedaan, maar waarschijnlijk zal hij ook bij zijn vrouw blijven.

Ibrahim Afellay heeft zondagmiddag tijdens de Eredivisie wedstrijd PSV – FC Utrecht een enkelblessure opgelopen waardoor hij bang is dat hij niet mee kan naar Australie. De PSVer zal morgen zijn gewricht nader laten onderzoeken, maar verwacht dat hij niet mee kan. “Het ziet er niet goed uit, mijn enkel is dik” aldus Afellay.

Van Marwijk heeft nog niemand opgeroepen, naar eigen zeggen heeft hij spelers genoeg en heeft rekening gehouden met Ooijer en Van Persie. Maandag zal het Nederlands elftal afreizen naar Australie om aanstaande zaterdag 10:30 uur Nederlandse tijd te spelen tegen de ploeg van Pim Verbeek.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop