Optimisme bij twijfelgevallen Oranje

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het gaat van dag tot dag beter en ze hopen snel weer aan te sluiten bij de groep. Dat Marco van Basten twee extra spelers "uit voorzorg" heeft opgeroepen (Schaars en De Jong) maakt ze niets uit. Dat was dinsdag de vrijwel eensluidende tekst van de twijfelgevallen in de Nederlandse selectie voor het WK. Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu hebben allen goede hoop dat ze op tijd fit zullen zijn voor het WK.

Wesley Sneijder meldde zich bij het verzamelpunt van Oranje opnieuw met krukken bij Oranje. "Maar die heb ik nu meegenomen om ze terug te geven", sprak de Ajacied met een glimlach. De middenvelder raakte zondag in de wedstrijd tegen Australië (1-1) ogenschijnlijk zwaar geblesseerd aan voet en enkel. Zonder commentaar en met krukken verliet Sneijder de Kuip.

"Ik dacht op dat moment echt dat ik het WK kon vergeten", gaf hij toe. "Ik had er echt een heel slecht gevoel bij. Maandag heb ik vrijwel de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht. Op de foto's en op de scans bleek er gelukkig niet veel aan de hand. Ik kan nu ook alweer normaal lopen. Nog een of twee dagen en dan ben ik volledig hersteld, denk ik."

Ook Rafael van der Vaart, die bijna twee maanden geen wedstrijden meer speelde, liet zich optimistisch uit. "Ik begrijp dat iedereen zich zorgen maakt over mijn enkel. Die is ook niet best jammer genoeg. Maar ik ben bijna speelklaar. Ik heb maandag ook zeer goed getraind. Ik zit tegen de honderd procent fitheid aan. Ik reken erop dat ik in Duitsland bij de groep blijf."

Giovanni van Bronckhorst was dezelfde mening toegedaan. De verdediger van Barcelona moest tegen Australië uitvallen met een enkelblessure. "Of ik weer fit ben? Zeker wel, ik ben weer heel erg fit", zei hij.

Phillip Cocu, die tegen Australië een dijbeenblessure opliep, hield zich dinsdagmiddag nog een beetje op de vlakte. "De bloeduitstorting is het grootste probleem", legde hij uit. "Die moet eruit. We zullen zien of dat tijdig gebeurt, maar daar gaan we wel vanuit."

Kew Jaliens (dijbeen) sluit in Duitsland eindelijk bij de groep aan, na enkele weken aangepast te hebben getraind.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop