Oranje begint aan stage

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Met achttien man begint vanmiddag de officieuze voorbereiding van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Duitsland, dat op 9 juni begint. Een deel van de Oranje-selectie werkt een trainingsstage af, voordat de volledige groep op 21 mei weer bij elkaar komt.

De vierdaagse stage dient verschillende doelen. Spelers voor wie het seizoen er al een tijdje op zit – zoals de Feyenoorders en de AZ’ers – kunnen de komende dagen langzaam hun ritme hervinden. Anderen krijgen een kans om bondscoach Marco van Basten ervan te overtuigen dat zij mee moeten naar het WK. Dat geldt voor onder anderen de Ajacieden John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar.

Van Basten wilde deze week aanvankelijk met zeventien spelers aan de slag. Door de problemen waar Ruud van Nistelrooy bij Manchester United tegenaan is gelopen, bestaat de groep nu uit achttien voetballers. Tien internationals ontbreken in het basiskamp in Noordwijk. Zij hebben nog clubverplichtingen of zijn geblesseerd.

Van de voorselectie van 34 spelers zijn al zes man vrijwel kansloos voor Duitsland: Patrick Lodewijks, Ron Vlaar, Urby Emanuelson, Wilfred Bouma, Edgar Davids en Martijn Meerdink. Zij zijn door Van Basten niet eens uitgenodigd voor het trainingskamp van deze week. Van de resterende groep van 28 spelers moeten er nog vijf afvallen. Van Basten maakt zijn definitieve WK-groep volgende week maandag bekend.

Volgende week zijn alle internationals vrij. Op zondag 21 mei vliegt Oranje naar het Zwitserse Lausanne, waar het een week zal trainen. Op 27 mei speelt Nederland in de Kuip tegen Kameroen. Van 29 mei tot en met 4 juni slaat Oranje zijn tenten op in Hoenderloo. In die week wordt er geoefend tegen Mexico (1 juni) en Australië (4 juni). Twee dagen later vertrekt de groep van Van Basten naar Duitsland, waar op 11 juni de eerste wedstrijd (tegen Servië-Montenegro) wacht.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur




Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur




Webshop