Oranje-debuut Hofs, Rentree Meerdink

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Feyenoord-middenvelder Nicky Hofs (22) debuteert in de selectie van Oranje, voor de vriendschappelijke interland tegen Ecuador. Ook Martijn Meerdink, die niet voorkwam op de voorlopige lijst, heeft een uitnodiging ontvangen van de bondscoaches Marco van Basten en John van ‘t Schip.

Meerdink maakte in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Roemeni� (26 maart 2005) voor de eerste en laatste keer deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Een zware knieblessure zette toen een streep door zijn trip naar Boekarest. In vergelijking met het oefenduel met Itali�, 12 november 2005 (1-3), keren Mark van Bommel, Tim de Cler, Ruud van Nistelrooy, Barry Opdam, en Arjen Robben na blessures weer terug bij de groep.

Mark van Bommel, die als gevolg van een enkelblessure het vorige trainingskamp van Oranje moest verlaten, kwam tijdens het kwalificatieduel Nederland-Roemeni� op 4 juni 2005 (2-0) voor het laatst voor het Nederlands elftal in actie. Een ribblessure stond een optreden Ruud van Nistelrooy tegen de Azzurri in de weg. Zijn laatste optreden in het Nederlands elftal dateert van het WK-kwalificatietreffen met Macedoni� (0-0) op 12 oktober 2005. Het AZ-duo Tim de Cler en Barry Opdam moest in de laatste interland van vorig jaar verstek laten gaan vanwege respectievelijk een hamstring- en knieblessure. Hamstringproblemen hielden eveneens Arjen Robben tegen de Italianen aan de kant.

Vanwege blessures kunnen Van Basten en Van ‘t Schip voor het duel met Ecuador geen beroep doen op Andr� Ooijer (teen), Wesley Sneijder (hamstring) en Robin van Persie (teen), terwijl Theo Janssen herstelt van een amandeloperatie. Edgar Davids Nigel de Jong en Roy Makaay zijn verassend afgevallen. In totaal hebben 22 spelers een uitnodiging ontvangen voor het oefenduel dat Oranje woensdag 1 maart in de Amsterdam ArenA speelt tegen WK-ganger Ecuador. De aftrap wordt om 20.30 uur verricht.

De complete Oranje-selectie voor de wedstrijd tegen Ecuador:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (AZ), Barry Opdam (AZ), Ron Vlaar (Feyenoord).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Mark van Bommel (FC Barcelona), Phillip Cocu (PSV), Nicky Hofs (Feyenoord), Denny Landzaat (AZ), Hedwiges Maduro (Ajax).

Aanval: Romeo Castelen (Feyenoord), Dirk Kuyt (Feyenoord), Martijn Meerdink (AZ), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur