Oranje en Argentinië willen allebei … verliezen?

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

De Argentijnse bondscoach Josecute; Pekerman zou zich tegen Argentijnse journalisten hebben laten ontvallen dat hij morgen liever verliest dan wint tegen Oranje. Dat meldt De Telegraaf. Pekerman ziet immers twee voordelen: de nummer twee in groep C komt een dag later in actie dan de groepswinnaar en speelt bovendien in Nürnberg.

Die stad ligt op twintig minuten rijden van het Argentijnse trainingskamp in Herzogenaurach en betekent voor de Zuid-Amerikanen min of meer een thuiswedstrijd. Daarbij komt nog eens dat Pekerman de mogelijke tegenstanders in de achtste finale (Portugal en Mexico of Angola) even sterk inschat.

De verwachting is dat de met geel belaste spelers Gabriel Heinze, Hernan Crespo en Javier Saviola tegen Oranje uit voorzorg aan de kant worden gehouden. Juan Roman Riquelme (vermoeid) en Javier Mascherano (teenblessure) krijgen mogelijk rust, terwijl de aan zijn lies geblesseerde Luis Gonzalez in elk geval niet van de partij is.

Ook de Nederlanders zou een tweede stek beter uitkomen dan de groepswinst. Ook zij zouden dan in hun hotel kunnen blijven en bovendien zou winst in de achtste finale naar een kwartfinale leiden tegen naar alle waarschijnlijkheid Engeland of Zweden. Makkelijker dan (waarschijnlijk) Duitsland, dat de tegenstander zou worden voor de groepswinnaar.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop