Oranje met nassaublauwe sokken naar EK

Geplaatst op 19 maart 2008, 19:47 uur

Het nieuwe Nederlands elftal thuisshirt

Het Nederlands elftal speelt tijdens het Europees kampioenschap voetbal in nassaublauwe sokken. Daarboven dragen de spelers traditioneel een oranje shirt en witte broek.
Het nieuwe shirt heeft geen kraagje meer, maar een V-hals. De rechterkant van de boord is wit, op de andere zijde is het rood-wit-blauw aangebracht.

Voor de spelers die het volkslied nog niet uit hun hoofd kennen, heeft kledingsponsor Nike aan de binnenzijde van de boord in kleine letters de eerste regels van het Wilhelmus verwerkt. De opvallendste verandering aan het tenue is de kleur van de sokken.

Het donkerblauw is ingeruild voor nassaublauw, een kleur die de link legt met het Koninklijk Huis.

“We zijn verder gegaan met de lijn van traditionele maar elegante ontwerpen die we in 2006 hebben ingezet”, aldus Nike-ontwerper Thomas Walker. “Tegelijkertijd wilden we het tenue een uitstraling geven die de toekomst van het Nederlands voetbal reflecteert.” Het shirt heeft een nauwe pasvorm, genaamd ‘dinamic fit’. Deze vorm zorgt er voor dat het textiel strakker om het lijf zit. Het shirt en de broek zijn gemaakt van het Dri-FIT-materiaal, waardoor vocht meteen wordt afgevoerd.

Bestel hier voor maar

Ander oranje nieuws

Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur