Oranje ‘nazihelmen’ steeds populairder

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Sinds de KNVB een verbod heeft ingesteld op het dragen van oranje nazihelmen bij oefenwedstrijden van het Nederland elftal, is de productie van de plastic helmen voor supporters verdrievoudigd. Dat stelde een woordvoerder van de producent van de helmen, Free Time Products, vrijdag. De onderneming uit Schijndel gaat ook soortgelijke helmen in de landskleuren van onder meer Zweden, Itali� en Engeland in het assortiment opnemen.

De voetbalbond KNVB liet eerder weten geen oranje supportershelmen te tolereren tijdens de komende oefeninterlands van het Nederlands elftal. De bond vind het hooffdeksel te veel gelijkenis vertonen met de Duitse zogeheten ‘Stahlhelm’.

Reclame

Volgens Free Time Products werkt de maatregel van de bond juist als reclame. Na de afkondiging hiervan is het aantal bestellingen enorm toegenomen. Het bedrijf produceert momenteel vijf- tot zevenduizend oranje helmen per week. “Ik weet niet of dit een echt slimme zet was van de KNVB, want wij hebben er juist veel profijt van”, aldus een woordvoerder.

Ook supporters in andere landen hebben hun oog op de helmen laten vallen. Door het grote aantal internationale aanvragen, heeft het bedrijf besloten ook helmen in andere landskleuren te gaan maken. “We krijgen werkelijk uit alle uithoeken van de wereld verzoeken voor de levering van de helmen”, aldus de woordvoerder.

Nationale kleuren

Zo rollen er binnenkort ook helmen in de nationale kleuren van onder meer Engeland, Frankrijk, Itali�, Australi� en zelfs Duitsland van de lopende band. “We krijgen enorm veel reacties op het product en daar zit tot nu toe werkelijk niet ��n negatieve tussen”, aldus de woordvoerder. “Iedereen ziet de grap ervan in.”

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur