Oranje ontsnapt met 0-1 Albanië

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Dankzij een treffer van Ruud van Nistelrooy in de allerlaatste fase van de reguliere speeltijd neemt Oranje de volle drie punten mee naar huis. Het duel in Tirana was een open strijd waar harde overtredingen niet werden geschuwd.

Alhoewel het er lang niet leek te gebeuren, waren die punten daar waar ze objectief gezien niet hoorde te zijn. Zo opgelucht als iedereen is, zo slecht was het duel. Tegen een verdedigend blok van Albani� was het lastig om aanvallend voetbal te spelen, de kansen waren dan ook voor de ploeg met de 75-jarige bondscoach Otto Baric. Met van de Sar op goal werden de mogelijkheden keer op keer gekeerd.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd werd de druk een aantal spelers te hoog. Onzorgvuldig ingrijpen van Sneijder leverde een gele kaart op, waarna Lorik Cana de confrontatie met Sneijder opzocht. Toen Ruud van Nistelrooy de Albaan wegtrok bij Sneijder ontving hij een kopstoot op zijn borst, wat Cana de rode kaart opleverde. De Oranje-spits kreeg voor het ingrijpen een gele prent.

In de blessuretijd wist Emanuelson Ruud van Nistelrooy voor het eerst in het duel van een bal in het strafschopgebied te bedienen, wat gelijk een goal opleverde. Nederland wint in een belabberd duel met 0-1.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur