Oranje selectie bezorgd over Robben

Geplaatst op 05 juni 2010, 05:02 uur

De hamstring blessure van Arjen Robben die hij aan het einde van de vriendschappelijke wedstrijd Nederland – Hongarije (6-1) vanmiddag opliep doet het hele elftal schrikken en zijn dan ook bezorgd over de toestand van de Bayern Munchen aanvaller.

Van Marwijk: “Het heeft geen zin om hem nu te laten vliegen. Dit is een grote domper. We willen zolang mogelijk wachten met Robben. Tot 24 uur voor Denemarken mag ik een vervanger oproepen. Er zijn tegenwoordig wel methodes waarmee dit soort blessures sneller verholpen kunnen worden. Ik had liever deze wedstrijd verloren en dat Robben heel was gebleven dan dit“, aldus de bondscoach.

Van Persie: “Het ziet er niet zo goed uit. Iedereen zit met zo’n smoel in de kleedkamer. ‘Ik hoop dat hij er bij is. Hij is een hele belangrijke speler. Dit is een doemscenario“, aldus de Arsenal aanvaller.

Van Bommel: “De uitslag van de wedstrijd is nu van secundair belang. We weten allemaal nog niet voor honderd procent zeker hoe ernstig het is. Dat kun je ook niet zo snel zeggen. We moeten vanavond en morgen afwachten. Ik geef de hoop niet op.“, aldus de Bayern Munchen middevelder.

Kuijt: “Dan schrik je als team enorm. Hij heeft heel veel pijn. Is enorm geschrokken. Dit voelt als een verlies.“, aldus de Liverpool aanvaller.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur