Oranje start tegen Kameroen met eerste keus

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Bondscoach Marco van Basten wil zaterdagavond, tijdens de oefenwedstrijd tegen Kameroen, met zijn beoogde basisploeg voor het WK beginnen. Van Basten zei woensdag ook dat alle 23 spelers tijdens de drie resterende oefeninterlands voor de start van het WK nog in actie komen.

Behalve tegen Kameroen, speelt Oranje op 1 juni tegen Mexico en op 4 juni tegen Australië. Alledrie de oefenwedstrijden zijn zo goed als uitverkocht.

Tot nu toe speelde Van Basten tijdens het trainingskamp in Lausanne twee maal een uitgebreid partijspelletje. De voorhoede van de beoogde basisformatie bestond toen uit Robben, Van Nistelrooij en Kuijt. Cocu, Van Bommel en Van der Vaart stonden op het middenveld. Doelman Van der Sar kreeg hulp van de verdedigers Mathijsen, Ooijer, De Cler en Kromkamp. De twee laatstgenoemde vleugelverdedigers kregen speeltijd omdat Van Bronckhorst en Jaliens nog niet konden meespelen. Van Bronckhorst komt pas vanavond in Lausanne aan, en Jaliens is herstellende van een vleeswond.

Van Basten wil al zijn 23 selectiespelers nog voor het begin van het wereldkampioenschap aan het werk zien. "De basisformatie die ik nu in mijn hoofd heb, kan namelijk nog heel goed veranderen. Spelers kunnen heel erg in vorm raken maar ook minder worden. Daarom wil ik tijdens de komende drie oefenwedstrijden iedereen zien spelen", aldus de bondscoach.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur
Webshop