Oranje verrast Italianen met 3-0

Geplaatst op 09 juni 2008, 09:09 uur

Vanavond werd om 20:45 uur de wedstrijd tussen Nederland en Italië gespeeld. Deze wedstrijd mondde in Bern uit in een 3-0 overwinning voor de mannen van Marco van Basten.

De eerste vijf minuten waren voornamelijk voor Italië. Niet dat de Italianen veel kansen creëerden, maar op het middenveld waren ze wel de baas. Dit leidde tot één kans voor Italië. Toni wou de bal aan Di Natale meegeven, maar dit mislukte.

Maar hoe verder de eerste helft vorderde, hoe beter Nederland werd. Steeds meer trok Nederland de wedstrijd naar zich toe en viel het ook te zien dat er Oranje steeds meer evenwicht in de wedstrijd kreeg. Dit mondde zich dan ook uit in een aantal kansen.

De eerste kans voor Nederland kwam via Van Nistelrooy. Maar Buffon, de keeper van Italië,  wist hem te pakken. Vlak daarna kreeg Van Nistelrooy weer een kans. Hij wist weg te lopen uit de Italiaanse achterhoede, maar de verdediger wisten Van Nistelrooy naar de zijkant te drukken waardoor hij niet meer kon schieten.

In de zevenentwintigste minuut was het dan wel raak voor Oranje. Van Nistelrooy scoorde vanuit een vrije trap van Sneijder. Toni beweerde dat Van Nistelrooy buitenspel stond, maar de scheidsrechter was het hier niet mee eens en gaf hem de eerste gele kaart van de wedstrijd voor protesteren.

Maar hier bleef het niet bij. Ook wist Nederland de 2-0 nog op het scorebord te krijgen. Ditmaal scoorde de jarige Sneijder, die vierentwintig geworden is, zelf. Hij scoorde na prachtig voorbereidend werk van Van Bronckhorst en van Van Nistelrooy. En zo ging Oranje met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft begon een beetje rommelig aan beide kanten. Maar al gauw vond Nederland het spelritme weer terug. Italië kreeg al gauw in de gaten dat het niet ver kwam met mooi spel, maar dat het echt zou moeten gaan bikken als ze nog wat zouden willen, en dat deden ze dan ook.

Toch bleef Nederland beter. Maar voor de Italianen kwam er ook nog wel een kans. Del Piero stond vrij voor Van der Sar, maar hij schoot de bal vrij ver over. Ook Grosso kreeg nog een kans, maar ook hij wist Italië niet terug in de wedstrijd te brengen.

Voor Oranje was het spel nog niet uit. In de negenenzeventigste minuut wist Van Bronckhorst ook nog de 3-0 achter Buffon te plaatsen. Dit deed hij na zeer goed voorbereidend werk van Kuyt. Bijna stond het ook nog 4-0, maar Afelley wist de bovenkant van de lat te raken. De laatste kans voor Nederland kwam via Van Persie. Maar hij schoot voorlangs.

Hierdoor eindigde deze wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Nederland. Wat overigens zeer verdiend was. Het team stond op alle plekken zeer goed. Vooral Van Bronckhorst, Kuyt, Van Nistelrooy en Van der Vaart speelden een puike wedstrijd. 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur