Oranje vertrokken naar Zuid-Afrika

Geplaatst op 05 juni 2010, 05:31 uur

Het Nederlands elftal is zaterdagavond vertrokken naar Zuid-Afrika waar vanaf 11 juni het WK voetbal van start zal gaan. Morgenmiddag worden onze jongens verwacht in Johannesburg waar zij zich op zullen maken voor de eerste WK wedstrijd op 14 juni tegen Denemarken.

Arjen Robben reist niet mee met de selectie vanwege de hamstring blessure die hij zaterdagmiddag in de laatste minuut opliep tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Hongarije (6-1). Morgen zal hij in het ziekenhuis onder de scan gaan om te kijken hoe ernstig de blessure is en aan de hand daarvan zal worden besloten of de Bayern Munchen aanvaller later alsnog naar Zuid-Afrika zal afreizen of dat Van Marwijk een vervanger zal moeten oproepen.

Oranje zal verblijven in het Hilton Hotel in het centrum van Johannesburg die van allerlei luxe is voorzien zoals zwembad en fitnessruimte. Iedere international krijgt zijn eigen kamer, dus de kamers delen is verleden tijd. Ook rondom het hotel is veel te doen, zo is er een mega groot winkelcentrum en talloze restaurantjes in Johannesburg. 

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur