Oranje wint van Bulgarije

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Het Nederlands elftal is na vanavond weer een stap dichter bij het Europees Kampioenschap van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Oranje speelde vanavond een degelijke wedstrijd tegen Bulgarije en won door doelpunten van Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy.

De media zorgden de afgelopen weken voor veel druk op de schouders van bondscoach Marco van Basten, die koste wat kost zes punten moest halen uit de komende twee duels tegen Bulgarije en Albani�. Door opvallend fris voetbal heeft Oranje in ieder geval het eerste deel van die doelstelling bewerkstelligd.

Het Nederlands Elftal, met Van Nistelrooy in de punt van de aanval, begon afwachtend aan het duel met de Bulgaren. Na een woelige openingsfase nam Oranje, onder leiding van controlerende middenvelder Giovanni van Bronckhorst, het heft in handen.

Vooral Robin van Persie blonk uit in een uitverkochte Amsterdam ArenA. De aanvaller van Arsenal was vaak aanspeelbaar en altijd dreigend. Zijn collega aan de linkerkant Ryan Babel zorgde eveneens voor veel gevaar en Ruud van Nistelrooy, die terugkeerde na een lange afwezigheid in het Oranje-tricot, speelde een sterke wedstrijd.

Na vierentwintig minuten kwam het Nederlandse Elftal verdiend op voorsprong door een schitterende vrije trap van specialist Wesley Sneijder. De middenvelder krulde de bal vanaf circa twinitg meter in de korte hoek.

Oranje liet zich niet afremmen door de voorsprong en ging op jacht naar een snelle 2-0, maar die bleef uit. Het was Ruud van Nistelrooy die uiteindelijk de beslissende treffer achter doelman Ivanov schoot. Na een knappe individuele actie verrasste hij de Bulgaarse doelman in de korte hoek.

Met opgeheven hoofd kan de equipe van Marco van Basten maandag vertrekken naar Albani� om aldaar het tweede deel van de EK-Kwalificatiecampagne af te werken. En gezien het spel van vandaag mag Oranje daar geen problemen hebben.

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur