Oranjefans zorgen voor drukte bij reisorganisaties

Geplaatst op 01 juni 2006, 01:00 uur

Voor de reisorganisaties breken na de uitschakeling van Oranje betere tijden aan. "Het is een stuk drukker dan de afgelopen twee weken. Blijkbaar hebben mensen gewacht met het boeken van hun vakantie tot het Nederlands elftal was uitgeschakeld", aldus directeur Will van den Hoogen van D-reizen.

Volgens hem valt "alles nu nadrukkelijk samen". Van den Hoogen: "Het weer is wisselvallig, het is hier duidelijk geen feest en dat is dus reden om de vakantie waarover al lang is nagedacht nu te boeken." Favoriete bestemmingen onder de maandagboekers zijn Spanje, Griekenland en Turkije.

Ook bij OAD is het deze regenachtige maandag beduidend drukker. "Het weer speelt altijd een rol. Maar je merkt heel duidelijk dat veel mensen hebben afgewacht wat het WK zou brengen. Nu het Nederlands elftal eruit ligt, gaat Nederland massaal op vakantie. Het gewone leven gaat weer beginnen."

De zegsman is voetballiefhebber en vindt het jammer dat het elftal van Van Basten uit het toernooi ligt. "Maar voor de normale reisboekingen zijn dit de ideale dagen." OAD vervoerde ongeveer 12.000 supporters naar de vier wedstrijden die het Nederlands elftal speelde in Duitsland. De meesten (80 procent) maakten gebruik van het vliegtuig. "We hadden reizen voor de eerste ronde en daarna weet je dat je het per wedstrijd moet bekijken."

TUI Nederland kon maandagmiddag nog geen enorme stijging van het aantal boekingen vaststellen, maar verwachtte die wel. "Via internet komen de meeste resereringen toch vooral 's avonds binnen. Mensen hoeven niet meer thuis te blijven voor het voetbal. Voetbal is niet meer de belangrijkste bijzaak van het leven. Er is weer tijd voor andere dingen, bijvoorbeeld vakantie."

Ander oranje nieuws

Voorselectie Nederlands elftal 2021
14 mei 2021, 18:32 uur
Samenvatting Spanje – Nederland (1-5)
13 juni 2014, 22:51 uur

Voorbeschouwing Spanje – Nederland
13 juni 2014, 15:19 uur